fbpx
Telefoon: 0318-229809 | Email: info@e-mission.store

Dankzij subsidie wordt aanschaf elektrisch voertuig goedkoper

Dankzij subsidie wordt aanschaf elektrisch voertuig goedkoper

Er zijn steeds meer verschillende elektrische auto’s te koop. De voertuigen worden steeds goedkoper in aanschaf en gebruik. Toch levert de prijs voor veel mensen een nu nog te hoge drempel op. Daarom kun je vanaf deze zomer een subsidie van 4.000 euro krijgen op de aanschafprijs van een nieuwe auto en voor een tweedehands auto een subsidie van 2.000 euro. Dit heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vorige week gemeld.

Dankzij deze maatregel wordt het verschil tussen soortgelijke elektrische auto’s t.o.v. fossiele brandstof auto’s steeds kleiner. Het subsidiebedrag zal de komende jaren teruglopen, omdat de prijs van elektrische auto’s steeds lager wordt.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet de cataloguswaarde van de elektrische auto tussen de 12.500 en 45.000 euro liggen en de minimale actieradius van de auto moet 120 kilometer zijn. Ook moet de auto enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Bekijk hier de nieuwe Peugeot e-208! —> http://emission.store/peugeot-e-208/

Geef een reactie

Close Menu
×